Uitbreiding huisartsenpraktijk

Uitbreiding huisartsenpraktijk

Waalwijk, Noord-Brabant

Persoonlijk en vertrouwd

Waalwijk, Noord-Brabant


Uitbreiding huisartsenpraktijk


Een grotere huisartsenpraktijk om de toenemende druk op de huisartsenzorg op te vangen


Bijzonder aan deze praktijk zijn de grote daglichtopeningen richting de omliggende tuin. De uitbreiding van de huisartsenpraktijk bevindt zich aan de achterzijde van het hoofdgebouw. 


De uitbreiding is voorzien van een rolstoelvriendelijke eigen entree en tevens wachtruimte. Op deze manier is er meer rust en privacy voor de bezoekers. Ook resulteert dit er in dat het bestaande gebouw niet verbouwd of aangepast hoeft te worden. De binnenwanden en deuren zijn geluidswerend uitgevoerd zodat de volledige privacy van bezoeker en werknemers gewaarborgd wordt.


Door middel van de bestaande schuifpui is vanuit de backoffice de nieuwe teamruimte voor de werknemers te bereiken. De glazen schuifpui zorgt voor een directe connectie met de binnentuin. Ook de spreekkamer is voorzien van een verdiepingshoge pui. Naast dat deze spreekkamer te bereiken is via de wachtruimte, is deze ook te bereiken vanuit de teamkamer. Dit zorgt voor korte lijnen tussen het personeel en dat resulteert in snelle oplossingen en het verlagen van de werkdruk. 


De volledige uitbreiding wordt uitgevoerd in dragend houtskeletbouw. De horizontale houten gevelbekleding zorgt voor een strakke horizontale belijning, zoals ook aanwezig in de detaillering van het hoofdvolume. De open gevel met het overstek is open maar toch gesloten; alsof het gebouw is doorgesneden op de grens tussen tuin en gebouw. Het verschil in kleur van de gevelbekleding ter plaatse van deze nis versterkt de connectie tussen binnen en buiten. 

OID architectuur | Isometrie van de uitbreiding van de huisartsenpraktijk aan de Kloosterweg in Waalwijk

Opdrachtgever: Huisartsenpraktijk Kloosterweg