Houtlaan

Dennendal Houtlaan

Den Dolder, Utrecht

© op ten noort blijdenstein

(Zorg)studio's en appartementen voor cliënten met een verstandelijke beperking

Den Dolder, Utrecht


Dennendal Houtlaan


Wonen en zorg in een bosrijke omgeving

 

Dennendal Reinaerde is een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking.


Het gebouw aan de Houtlaan is een woongebouw voor mensen met de indicatie licht verstandelijke beperking en hen begeleiders. Alle studio's en appartementen zijn voorzien van een eigen douche, toilet en eventueel kookgelegenheid. Hierdoor kan een deel van de bewoners zelfstandiger leven dan in het voorgaande gebouw. De indeling is helder en prikkelarm. Dit komt de bewoners die naast een (licht)verstandelijke beperking ook andere ondersteuningsvragen hebben, zoals psychische problematiek en autisme. 


De indeling van het gebouw is met grote zorgvuldigheid ontworpen zodat de cliënten in de studio's op zichzelf kunnen zijn, terwijl de gezamenlijke woonkamers uitnodigen te ontmoeten en interactie te hebben.


Op de gemetselde gevels zijn verbijzonderingen aangebracht in de vorm van frogstenen en de grote huisnummers zijn door middel van metselwerk verdiept aangebracht. De donkere horizontale band zorgt voor eenheid en verbondenheid in dit gebouw, maar maakt ook een connectie met de andere nieuwbouw op het terrein van Reinaerde Dennendal.


De nieuwbouw van het donkerrode gebouw met studio’s en appartementen maakt onderdeel uit van het programma Dennendal ontwikkelt. Al eerder werden de nieuwe studio’s aan de Dennendalweg 2-4 en het Verzamelgebouw (Plein 4) in gebruik genomen. 

OID architectuur | Frogsteen in halfsteensverband
OID architectuur | Meerdere gebouwen in een gebouw door entree in nis

Opdrachtgever: Reinaerde

Ontwerp en in dienstverband: op ten noort blijdenstein

Uitvoering: A. Huurdeman B.V.


OID architectuur | Grote huisnummers verdiept in metselwerk
OID architectuur | Opvallende entree door frogsteen en grote glaspartij
OID architectuur | Doorkijk van binnen naar buiten met huisnummer verdiept in metselwerk