Woonchalet

Woonchalet

Wilnis, Utrecht

Duurzaam chalet

Wilnis, gemeente de Ronde Venen, Utrecht


Woonchalet


Eenvoudig, lichtgewicht en duurzaam in gebruik en materialisatie

 

In een natuurlijke omgeving verblijven in een compact woonchalet. Door de combinatie van het sedumdak en de verticaal geplaatste Red Cedar planken straalt het chalet warmte uit en mengt het zich perfect in de landelijke omgeving. Dit wordt versterkt doordat de kozijnen, dakranden en het zetwerk in een donkere kleur zijn uitgevoerd. Hierdoor verplaatsen deze zich naar de achtergrond. De grote en gedeeltelijk overkapte, zwevende houten vlonder nodigt uit om je tijd buiten door te brengen.


De chalet is voorzien van een open woonkamer en keuken. Tevens is de leefruimte voorzien van een, gedeeltelijk aan de ruimte onttrokken, compacte kantoor-/werkruimte. De ruime slaapkamer staat in directe verbinding met de badkamer annex toilet en wasruimte.


Een zonneboiler voorzien de chalet van warm water en de woonruimte wordt verwarmd door middel van een pelletkachel. De ventilatie wordt op geheel natuurlijke wijze geregeld. Het sedumdak zorgt voor een geleidelijke afvoer van hemelwater en werkt tevens isolerend. 

OID architectuur | Duurzaam zelfvoorzienend chalet met gevel van Red Cedar planken