Dennendalweg

Dennendalweg

Den Dolder, Utrecht

© op ten noort blijdenstein

Zorg- en woongebouw voor cliënten met een licht verstandelijke beperking en bijkomende psychiatrische problematiek

Den Dolder, Gemeente Zeist, Utrecht


Dennendalweg


Wonen langs de rand van het bosrijke Dennendal Den Dolder.

 

Dennendal Reinaerde is een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Het gebouw aan de Dennendalweg bestaat uit 24 studio's. De 12 studio's op de begane grond zijn allen via een eigen voordeur bereikbaar vanaf buiten. De studio's op de eerste verdieping zijn te bereiken via een corridor. Elke studio is voorzien van een eigen keuken, sanitair en woonkamer. Deze studio's zijn ontworpen om een zelfstandig huishouden te kunnen runnen. In het hart van het gebouw is op beide verdiepingen een ruime gezamenlijke woonkamer gesitueerd om elkaar te ontmoeten.


Het ontwerp draagt uit dat de studio's samen onder één dak vallen. Hierbij fungeert het bijzondere dak als verbindend element: de studio's worden als het waren gebundeld en omarmt. 


De woonkamers zijn voorzien van een grote glazen vliesgevel waarbij verticale lamellen voor zonwering zorgen. Naast de woonkamers zorgt de opvallende felgekleurde uitsnede voor meer natuurlijke lichtinval in de corridor. Dit voorziet tevens de woonkamer op de eerste verdieping van een buitenruimte. Door de strakke detaillering en verticale ramen ter plaatse van de studio's, lijken deze alsof ze uit het hoofdvolume geponsd zijn. Hierdoor is er veel connectie met de omliggende natuur, maar blijft ook het ongedwongen en huiselijke privé gevoel sterk aanwezig.


Het gebouw aan de Dennendalweg voelt als een veilige thuishaven en heeft daarbij een duidelijke connectie met de bosrijke omgeving.

Opdrachtgever: Reinaerde

Ontwerp en in dienstverband: op ten noort blijdenstein

Uitvoering: A. Huurdeman B.V.


OID architectuur | Appartementen en gezamenlijke ruimtes onder een dak