Aanbouw zwart gebeitst hout

Aanbouw

in zwart gebeitst hout

Zaltbommel, Gelderland

Doeltreffend en zorgvuldig

Zaltbommel, Gelderland


Aanbouw in zwart gebeitst hout


Dankzij de 5,2 meter brede pui wordt de ruime achtertuin bij de woonkamer en leefkeuken betrokken.


Deze vergunningsvrije aanbouw in Zaltbommel is inwendig drie meter diep en 5,5 meter breed. De grootste wens van de bewoners was om een leefkeuken te creéren die in verbinding staat met de tuin op het zuiden. De openslaande deuren dragen bij aan het gevoel van ruimtelijkheid en vrijheid. Het grote frameless daklicht voorziet de diepe woning van nog meer daglicht.


De aanbouw is uitgevoerd in een andere materialisatie en kleurstelling, zodat deze niet met de bestaande woning concurreert. Het gebruik van houten gevelbekleding zorgt voor een levendige uitstraling. De afmeting van de kunststof pui is afgestemd op de afmeting van de houten plankprofielen. Dit resulteert in een zeer strak geheel. De ayous planken zijn thermisch behandeld waardoor zij onderhoudsvrij zijn en een lange levensduur kennen.


De wand tussen de bestaande garage en de woning is geïsoleerd en voorzien van een deur. Hierdoor wordt de garage direct betrokken bij de woning. Door een zorgvuldige detaillering is het mogelijk om in de toekomst boven de glazen pui zonwering onzichtbaar te plaatsen.

OID architectuur | De tuin bij de woonkamer en keuken betrekken door glazen pui
OID architectuur | Licht en ruimte door het toepassen van een frameless daklicht en zeer grote glazen pui
OID architectuur | De glazen gevel met openslaande deuren zorgen voor verbinding met de tuin