Bureau

OID architectuur

OID architectuur | Bouwkundig architect Noord Brabant Altena

O

Bureau

Mijn naam is Stefan Spronk. Ik ben in 1992 geboren en nog steeds woonachtig in de gemeente Altena (voorheen gemeente Woudrichem), nabij het vestingsstadje Woudrichem. Dit strategisch knooppunt is een zeer natuur- en waterrijk gebied en dat heeft bijgedragen aan de vroege vorming van mij als persoon. Daarnaast ben ik gefascineerd geraakt door de bebouwde omgeving en alles wat daar bij komt kijken. 


Na de middelbare school heb ik HBO bouwkunde afgerond, met een minor in architectuur. Daarna heb ik aan de TU/e de master Architecture, Building & Planning gevolgd en ben afgestudeerd met een 9.2 en een Archiprix nominatie. Tijdens mijn dienstverband bij op ten noort blijdenstein architecten heb ik de beroepservaringperiode afgerond waardoor ik mijzelf daadwerkelijk architect mag noemen. Na een vierjarig dienstverband ben ik in 2021 OID architectuur gestart. De combinatie van mijn jeugd, (voor)opleidingen, werkervaring en aanleg voor architectuur en techniek vormt het fundament van OID architectuur.


OID architectuur werkt met en voor bouwontwikkelaars, architectenbureaus, de zorg en particuliere markt. Hierbij ligt de focus op (sociale) woon- en zorgomgevingen; nieuwbouw, verbouw en/of transformatie.

O

Visie

Of het nu architectuur, stedenbouw, interieur, transformatie of verduurzamen betreft; slim ontwerpen zonder eentonig te worden is de uitdaging van het heden en de toekomst. Meer denkwerk in een vroeg stadium van het project zorgt voor een andere zienswijze in het gehele ontwerpproces. Hierbij staat techniek aan de basis van het ontwerp. Daarnaast wordt het ook aantoonbaar drukker op onze aarde. Het is van belang deze beter te leren onderhouden en de leefbaarheid voor mens en natuur te verbeteren. Functionaliteit en rationaliteit zijn hierbij belangrijke uitgangspunten, terwijl duurzaamheid en oog voor de (directe) leefomgeving daarbij volkomen gebruikelijk zullen en moeten zijn.


Júíst creativiteit en kennis van architect en bouwkundige is van enorm belang om te voorkomen dat de leefbaarheid niet achteruit, maar juist vooruit gaat. 

OID architectuur | Architect voor al uw wensen